Tilbake til alle arrangementer

Søvn, biohacking, arbeidsliv og ledelse

Ville det være bra for samfunnet om flere gjorde en egeninnsats for å hacke sin egen biologiske helse og dermed kunne holde seg friskere? Med en Oura-ring eller en Apple-Watch eller andre dingser. Ville det bidra til en sunnere bedrifts- og samfunnsøkonomi, ville det kunne redusere sykefravær? Ja, egentlig er vel det store spørsmålet: Hvordan vil fremtidens arbeidsliv se ut?

Vi vet noe: Jobb er positivt, det gir struktur, lønn og mening. All forskning tyder på at det er fordelaktig å jobbe fremfor ikke å ha noen jobb i vårt samfunn. Så hvorfor er disse trendene så sterke blant de unge, om å være quiet quitters, få nok søvn og biohacke seg selv, passe på helsa si først og fremst? Er det et overskuddsfenomen - eller uttrykk for at arbeidslivet er preget av dårlig arbeidsmiljø, for høye krav og for mye stress, rett og slett med store utfordringer for mental helse?

Hele Europa spør seg for tiden: Hvordan fremme skole- og arbeidsmiljømiljø som ivaretar menneskene? Det forskes på sykefravær av depresjon og mental helse i de fleste europeiske land. Hva er beste medisin? Er spørsmålet, som Shakespeare ville sagt det, å biohacke seg selv eller ikke?

I panelet:

Marit Christensen, professor arbeids- og organisasjonspsykologi ved NTNU, tilknyttet Senter for helsefremmende forskning

Anneline Teigen, assisterende direktør i NAV Rogaland

Sondre K. Jacobsen, innovasjonsrådgiver i Elleve, svoren biohacker

Eva Grinde, journalist og kommentator i DN

Mona Steinstø, gründer og SoMe-pådriver om mental helse i arbeidshveragen med @degogjobb, har som mål å bevisstgjøre og normalisere det arbeidslivet får oss til å tenke, føle og oppleve i jobb

Samtaleleder:
Nora Jungeilges Heyerdahl
, leder av Rethinking Economics Norge

Forrige
Forrige
27. oktober

Indisk film som økonomisk, politisk og kulturell maktfaktor

Neste
Neste
27. oktober

Jobblykke, borgerlønn og fremtidens arbeidsliv - debatt "After Work"